OpenGemeenten

Het toegankelijke en veilige webconcept voor alle inwoners van Nederland

Ons doel is om overheidsinformatie begrijpelijk te maken voor alle inwoners van Nederland. Dat is belangrijk omdat zij op die manier toegang hebben tot de diensten van de gemeente en de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Wij maken informatie begrijpelijk via interfaces die voldoen aan strenge normen voor veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zorgen we ervoor dat de informatie voor iedereen toegankelijk is; ongeacht achtergrond, taal of andere vaardigheden. Dit doen we door ontwerp, code en content te ontwikkelen volgens de toegankelijkheidseisen van de overheid. De samenwerking met gemeenten is daarbij van essentieel belang. Samen zorgen we ervoor dat alle inwoners eenvoudig vinden wat ze zoeken en op een efficiënte manier geholpen en ondersteund worden.

https://www.opengemeenten.nl/

whitepaper

OpenGemeenten – Hét toegankelijke en veilige webconcept voor alle inwoners van Nederland

OpenGemeenten heeft een duidelijk visie op digitale dienstverlening. Alles wat wij ontwikkelingen is open source en voldoet volledig aan de WCAG 2.2. Wij vinden samenwerken en heldere communicatie van essentieel belang voor een goede dienstverlening. Wij ontzorgen en zorgen dat jullie websites altijd up-to-date en veilig zijn.

Download de whitepaper

Partners