TReNT Glasvezel

Van oorsprong is TReNT Glasvezel een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, met als doelstelling betaalbare glasvezel (dark fiber) voor de zakelijke markt aan te leggen in gebieden waar marktpartijen niet willen en/of kunnen investeren.

Sinds 1999 levert en beschikt TReNT over een eigen dark fiber glasvezelnetwerk van ruim 4.000 kilometer. Met dit netwerk bieden we overheden, non-profitorganisaties, bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen een toekomst vaste, veilige en open infrastructuur.

Sinds 2020 is TReNT onderdeel van Alliander, de grootste regionale netbeheerder van Nederland met een groot eigen glasvezelnetwerk.

Bij TReNT geloven we in keuzevrijheid. Onze klanten hebben de volledige vrijheid om te kiezen welke diensten en dienstenaanbieders ze willen gebruiken. Bij ons zijn verbindingen niet gedeeld; elke klant heeft zijn eigen lijn. Met directe point-to-point verbindingen

garanderen we exclusiviteit, stabiliteit en veiligheid voor onze klanten. Bovendien biedt een dark fiber glasvezelverbinding onbeperkte bandbreedte, volledig aanpasbaar aan individuele behoeften en wensen.

Veiligheid, effectief werken, kostenbesparing, digitalisering en schaalbaarheid zijn vraagstukken waar je mee te maken hebt als overheidsinstantie. Met onze Dark Fiber oplossing zorgen wij dat jouw digitale dienstverlening flexibel is ingericht. Door bijvoorbeeld twee of meerdere vestigingen te koppelen, creëer je een ICT-landschap dat functioneert als één sterk geheel. Hiermee vereenvoudig je het beheer en hebben jouw medewerkers altijd en overal toegang tot hun documenten, e-mails en applicaties.

https://www.trentglasvezel.nl/

whitepaper

TReNT Glasvezel – Het belang van dark fiber voor overheden

Dark fiber: Essentieel voor overheden in het digitale tijdperk. In een tijd van digitale groei moet de overheid flexibel reageren op uitdagingen als cyberveiligheid en privacy. Dark fiber, een geavanceerde vorm van connectiviteit, biedt een oplossing die niet alleen voldoet aan huidige behoeften, maar ook de basis legt voor toekomstige groei. Ontdek hoe TReNT Glasvezel al sinds 1999 betrouwbare dark fiber oplossingen biedt. Met een fijnmazig netwerk van ruim 4.000 kilometer, onbeperkte bandbreedte, maximale controle en gegarandeerde veiligheid voldoet dark fiber aan de eisen van moderne overheden.

Download de whitepaper

Partners