Werken via een Model DSP én het gemak van je eigen BPM-systeem in het Atabix Zaaksysteem

Als overheid kun je kiezen voor een benadering volgens het Model Documentair Structuurplan (DSP) of een Business Process Modelling-systeem (BPM). Veel organisaties kiezen voor een model DSP, waarbij je informatie haalt uit een gestandaardiseerde zaaktypecatalogus. Hierbij is de procesinrichting van een zaaktype vooraf vastgelegd. Andere organisaties kiezen voor het BPM-systeem, waarbij je zelf werkprocessen ontwerpt en inricht. Het Atabix Zaaksysteem combineert de voordelen van een Model DSP met de vrijheid van een BPM-systeem. Je kunt kiezen of je een werkproces inricht aan de hand van een zaaktypecatalogus of dat je zelf een werkproces ontwerpt en inricht. Het biedt ook de mogelijkheid om een gestandaardiseerd werkproces naar wens aan te passen. In deze sessie laat Daniël Rutten zien hoe je het Atabix Zaaksysteem gebruikt en hoe eenvoudig het is om zelf werkprocessen in te richten, zonder te programmeren.

Daniël Rutten

Daniël Rutten is R&D Manager bij Atabix, een softwareleverancier gespecialiseerd in SaaS-oplossingen voor de overheid. Zijn passie is om door innovatie en marktgerichtheid op het juiste moment met nieuwe oplossingen te komen waar gebruikers direct profijt van hebben in hun dagelijks werk. Hij heeft jarenlange praktijkervaring binnen het overheidsdomein op het gebied van formulieren, portalen en zaakgericht werken. Daniël zet zijn kennis en ervaring in bij het ontwikkelen van verschillende SaaS-oplossingen van Atabix, waaronder het Atabix Zaaksysteem.

Overheid360

Atabix

Atabix helpt overheden, semi-overheden en bedrijven bij het ontwikkelen, configureren en implementeren van geavanceerde SaaS-oplossingen. Onze klanten profiteren van een uitgebreid portfolio met totaaloplossingen voor zaakgericht werken, zaaksystemen, digitale formulieren en klantportalen. Bovendien bieden we gestandaardiseerde microservices aan, waarmee we jouw gewenste SaaS-oplossing snel kunnen realiseren of je huidige technologische infrastructuur perfect aanvullen.

Met onze producten maak je jouw organisatie toekomstbestendig en creëer je de mogelijkheid om te schalen. Automatiseer handmatige processen en bespaar aanzienlijk op tijd en kosten. Dankzij onze in-house ontwikkelteams, bestaande uit meer dan 150 professionals, bereiken we een indrukwekkende ontwikkelsnelheid. Onze specialisten zijn deskundig in de nieuwste overheidstrends en -wetgeving, en staan altijd klaar om jouw organisatie vooruit te helpen.

Wij ondersteunen jou actief bij het maken van doordachte keuzes en bij het samenstellen van een oplossing die direct na implementatie meerwaarde biedt voor jouw organisatie.

whitepaper

Atabix – Zaakgericht werken: Slimmer werken, beter besturen.

Met zaakgericht werken breng je structuur aan in je interne en externe werkprocessen. Hierdoor verbeter je de samenwerking tussen collega’s, afdelingen en met de klant. Hoe je dit proces overzichtelijk en transparant maakt lees je verder in onze whitepaper. In deze whitepaper vertellen we je: - Wat zaakgericht werken precies inhoudt; - Het onderscheid tussen een ‘dun’ en een ‘dik’ zaaksysteem; - Wanneer zaakgericht werken de ideale benadering is; - Waarom je hiervoor zou kiezen; - Hoe zaakgericht werken kan bijdragen aan het voldoen aan wet- en regelgeving; - Tips voor de implementatie van zaakgericht werken in jouw organisatie.

Download de whitepaper

Partners