Don't WORRI: bespaar en beveilig met een actief archief!

Tijdens deze theatersessie vertelt onze expert alles wat u moet weten over hoe een actief WORM-archief de zekerheid van uw dataopslag vergroot en tegelijkertijd aanzienlijk op uw back-upkosten bespaart. Vergeet het oude WOAP-archief (Write Once and Pray), waar overvolle back-ups en hoge kosten de norm waren. In plaats daarvan, stapt u over naar een don’t WORRI-archief (Write Once, Read Randomly, Instantly), waar veiligheid, besparing en compliance hand in hand gaan. Enkele essentiële vragen die aan bod zullen komen zijn: Wat is het belang van het scheiden van back-up en archiefdata? Hoe zorgt een actief WORM-archief voor datagarantie? Hoe bespaart dit kosten? Hoe draagt een actief WORM archief bij aan compliant archivering? Wat zijn de voorwaarden voor een actief archief ter ontlasting van de back-up? Ontdek hoe u binnen uw organisatie gebruik kunt maken van een actief WORM-archief om zo te besparen, beveiligen en te voldoen aan compliance uitdagingen. Schrijf je snel in, vol is vol!

Axel Booltink

Na zijn studie natuurkunde aan de universiteit van Aken (D) startte Axel in 1992 het bedrijf COMEX. De eerste jaren lag de focus op computers en opslagsystemen voor de muziek- en mediabranche maar snel veranderde het COMEX business naar opslag voor archivering, back-up en distributie van data (mo-, cd- en dvd-jukeboxen). Door de in jaren opgebouwde kennis heeft Axel vanaf 2006 het bedrijf naar moderne storagesystemen kunnen begeleiden. De inmiddels meer dan 30 jaren in de storage business geven Axel een goed inzicht in de uitdagingen en oplossingen voor hedendaagse digitale storage infrastructuren. Door de toename van ransomware is in de afgelopen jaren de vraag, hoe storage infrastructuur bij databeveiliging kan helpen, steeds vaker onderdeel van Axel’s werkgebied geworden.

Overheid360

FAST LTA

Fabrikant FAST LTA uit München (D) levert al sinds 2005 secundaire datastorage systemen voor veilige data- en archiefopslag en voor ransomaware- en hacker-bestendige back-ups met airgap optie. In meer dan 3000 installaties met samen meer dan 200 Petabyte capaciteit zonder één bit dataverlies heeft FAST LTA zich als specialist voor langdurige en duurzame opslag bewezen.

Het Silent Brick systeem biedt garantie voor volledige gegevensback-up. Dit flexibel en modulair schaalbare storage systeem kan tegelijkertijd ingezet worden voor verschillende secundaire storage toepassingen. Bijvoorbeeld back-up en rechtsgeldig archief, maar ook als virtual tape library. Met zijn unieke airgap, optionele hardware WORM verzegeling en unieke disk-mix met viervoudige redundantie, biedt het Silent Brick systeem bescherming tegen ransomware en andere malware.

Het Silent Cube systeem is speciaal ontworpen voor lange termijn, compliant archivering. Deze unieke storage solution maakt gebruikt van een unieke disk-mix, viervoudige redundantie en op hardware gebaseerde WORM-functionaliteit. Dankzij deze features biedt het Silent Cube systeem garantie tegen (on)opzettelijke veranderen en verwijderen van data. Kortom, alles wat u nodig heeft om uw data duurzaam, rechtmatig en voor een lange termijn te bewaren.

De Silent Bricks hebben zich al meerdere keren bewezen binnen de overheidssector! Lees in onze casestudies over de succesvolle implementaties van Silent Bricks bij enkele gemeenten.

whitepaper

FAST LTA – Casestudy Gemeente Leeuwarden

Ontdek hoe de Gemeente Leeuwarden voor het Regionaal Archief koos voor een duurzame, energiezuinige opslagoplossing met Silent Bricks om historische en semi-historische data veilig te stellen. Deze case study illustreert de uitdagingen van het digitaliseren en langdurig bewaren van waardevolle archieven, en hoe Silent Bricks voldoen aan de strenge eisen voor duurzaamheid, betrouwbaarheid, en schaalbaarheid. Begrijp de cruciale rol van hardwarematige WORM-functionaliteit in het waarborgen van de integriteit van onvervangbare collecties.

Download de whitepaper

Partners