Whitepaper samenvatting

De 5 grootste struikelblokken op weg naar de digitale overheid

De 5 grootste struikelblokken op weg naar de digitale overheid
De vereniging van Nederlandse Gemeenten (de VNG) kreeg in 2015 de opdracht om een collectieve gemeentelijke aanpak te bewerkstelligen op het gebied van dienstverlening en informatiebeleid. In de Digitale Agenda 2020 hebben gemeenten hun ambities op digitaal vlak voor 2020 gebundeld.

Met de Digitale Agenda 2020 worden overheden geacht de digitale transformatie te hebben doorlopen voor 2020. Dit betekent dat zowel interne als externe processen digitaal gefaciliteerd moeten worden. Ambtenaren en burgers moeten de mogelijkheid hebben om alle processen online uit te voeren. Steeds meer taken van de overheid worden dan ook op IT-systemen gebaseerd. IT is bijvoorbeeld een facilitator als het gaat om het aanvragen van vergunningen of het verstrekken van krediet. Zoals geldt voor iedere transformatie, gaat ook deze lang niet altijd zonder horten en stoten. Gemeenten komen verschillende hindernissen tegen op hun weg naar de digitale overheid.

In deze whitepaper behandelen we enkele veelvoorkomende problemen op het gebied van IT performance bij digitale transformaties en leggen we uit hoe een integraal en objectief inzicht kan helpen om deze struikelblokken uit de weg te ruimen.
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Door: Ymor
Kenmerken:
Publicatie datum: 17-01-2020
Bestandstype: pdf
Document: Whitepaper
Taal: NL
Gepubliceerd door: Ymor

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners