Whitepaper samenvatting

Realtime geo-informatie brengt assetmanagement van Evides naar hoger niveau

Realtime geo-informatie brengt assetmanagement van Evides naar hoger niveau

Evides is het op één na grootste waterbedrijf van Nederland en levert drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Nederland. Daarnaast leveren ze diverse soorten industriewater en zijn ze actief in de afvalwaterzuivering.

Geo-informatie speelt bij Evides Waterbedrijf een cruciale rol om ook in de toekomst zeker te kunnen zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het drinkwaterleidingnet. Door verschillende afdelingen in de organisatie wordt daarom sinds 2014 organisatiebreed met ArcGIS gewerkt. Het ArcGIS-platform zorgt ervoor dat medewerkers geo-informatie onder meer in assetmanagementprocessen kunnen gebruiken. Door statische en realtime data uit allerlei bronnen op een kaart te plotten, wordt het inzicht in het functioneren van het netwerk vergroot.

“Evides staat voor robuust, zeker en solide.” Robbert Wever, Manager Infra, zag in het geografisch gebruiken van informatie een middel om de betrouwbaarheid van het waterbedrijf te versterken. “Aan het beheer van het drinkwaterleidingnet worden steeds hogere eisen gesteld. Met GIS als het kerngereedschap van de afdeling Infra kunnen we onze assets goed blijven beheren en weten monteurs in het veld de leidingen te vinden.”

download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 14-01-2019
Bestandstype: html
Document: Video
Taal: NL
Gepubliceerd door: Esri Nederland

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners