Whitepaper samenvatting

De opkomst van open source bij publieke organisaties

De opkomst van open source bij publieke organisaties

Open source software is veel meer dan ‘gratis software’. Het beschrijft een ontwikkeling - en een manier van dienstverlening - die het speelveld van software de afgelopen jaren flink heeft veranderd. Binnen de overheid en publieke sector wordt wereldwijd steeds meer met open source gewerkt. Waarom? Het is flexibeler, goedkoper en gezamenlijke investeringen kunnen makkelijker gedeeld worden.

Ook in Nederland wordt steeds vaker voor open source gekozen. De publieke sector is bezig met een koerswijziging richting online dienstverlening. De Digitale Agenda 2020 hamert op transparant en efficiënt werken. Open source oplossingen zijn hier erg geschikt voor. Maar hoe bied je succesvolle online dienstverlening? En met minder budget?

In deze whitepaper lees je hoe je profiteert van open source oplossingen die gericht zijn op kostenbesparing, effectiever communiceren met de burger en flexibelere dienstverlening. Je ontdekt de directe en indirecte voordelen van open source, waarom een actieve community belangrijk is en hoe je een open source project evalueert

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 22-07-2016
Bestandstype: pdf
Document:
Taal: NL
Gepubliceerd door: Liferay

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners