Een wendbare overheid

Een wendbare overheid

ICT is al lang niet meer sec een instrument om bestaande processen te optimaliseren. Maar biedt vooral kansen om op een nieuwe manier te werken, een nieuwe mindset te creëren die aansluit op de verwachtingen van de burger. De burger verwacht immers een hoge mate van flexibiliteit van de overheid: snelle interactie, een persoonlijke behandeling, hoge pro-activiteit, snel kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Hoe sluit je als overheid hierop aan? Maandenlang dikke rapporten schrijven werkt niet, er moet ruimte zijn voor wendbaarheid.

Sprekers thema IT Outsourcing & Cloud computing

robdriehuis.jpg
CIO bij Werkorganisatie de BUCH

"Van zelf doen naar laten doen"
foto-ulco.jpg
Strategisch adviseur at Equalit

"Samenwerken in een ICT share"
bart-jeukendrup.jpg
Founder en lead engineer bij Delta10

"Nieuwe opensource initiatieven in gemeenteland"
Hoe krijg je iedereen mee?

Hoe krijg je iedereen mee?

De beschikbaarheid van data maakt ook dat je sneller en directer kúnt reageren op wat er in de samenleving speelt. Maar hoe doe je dat op een manier dat je iedereen in je organisatie meekrijgt, zonder kloof tussen old school en hip? Hoe kun je omschakelen naar inclusief, multidisciplinair en cross-sectoraal denken? Kun je snel capaciteit en budget beschikbaar maken om in te spelen op onverwachte wendingen? Wat zijn de ontwikkelingen bij organisaties om je heen, kun je het niet beter sámen organiseren? En vooral: hoe kom je van praten naar het dóen?

Deze en meer vragen komen tijdens de boeiende en praktische sessies rondom de wendbare overheid aan de orde.

Lees hier verder over het thema digitale transformatie en de onderliggende thema’s: een datagedreven overheid, een kansrijke overheid en een veilige overheid.

Whitepapers

Nieuws

Hoofdmediapartner
Mediapartners