Veilige overheid & samenleving

Veilige overheid & samenleving

Privacy en informatieveiligheid verdienen topprioriteit in het publieke domein. De overheid is tenslotte dé drager van persoonsgegevens en haar ICT-systemen zijn cruciaal voor het reilen en zeilen in de samenleving. Bescherming van deze gegevens leeft als geen ander onderwerp bij de burger. Tegelijkertijd neemt de complexiteit toe: innovatieve toepassingen dienen zich in rap tempo aan. Dit biedt kansen, maar ook bedreigingen; nieuwe ontwikkelingen kunnen ook nieuwe vormen van privacy schending of risico’s op beveiligingslekken met zich meebrengen.

Hoe zorgt u binnen uw organisatie voor optimaal gebruik van data en nieuwe technologieën? Én hoe houdt u controle over de data? Geeft u mensen zelfeigenaarschap over hun gegevens? En hoe zorgt u ervoor dat niet alleen de technische beveiliging goed is, maar ook het gedrag binnen de organisatie? Een simpel wachtwoord is makkelijker te onthouden en een laptop is kwetsbaar buiten kantoor.

veilige-overheid.png

 

 

Nieuws

Hoe borgt u de continuïteit van systemen?

Hoe borgt u de continuïteit van systemen?

De toenemende complexiteit maakt het lastiger om de juiste professionals te vinden die de ontwikkelingen kunnen bijbenen. Met een fors tekort aan ICT’ers is het vooral voor kleinere overheidsinstanties lastig aan geschikte medewerkers te komen. Hoe houdt u kennis in huis en borgt u de continuïteit van uw systemen?

Een scala van solide oplossingen en discussies rondom het thema veilige overheid & samenleving komt aan bod tijdens de best practices en masterclasses op Overheid 360°.

Whitepapers

Hoofdmediapartner
Mediapartners