Een veilige overheid

Een veilige overheid

Privacy en informatieveiligheid verdienen topprioriteit in het publieke domein. De overheid is tenslotte dé drager van persoonsgegevens en haar ICT-systemen zijn cruciaal voor het reilen en zeilen in de samenleving. En bescherming van gegevens leeft als geen ander onderwerp bij de burger. Tegelijkertijd neemt de complexiteit toe: innovatieve toepassingen dienen zich in rap tempo aan. Dit biedt kansen, maar ook bedreigingen; nieuwe ontwikkelingen kunnen ook nieuwe vormen van privacyschending of risico’s op beveiligingslekken met zich meebrengen.

Hoe zorg je als overheid dat je optimaal gebruikmaakt van data en nieuwe technologieën, maar dat je er ook invloed op blijft houden, bijvoorbeeld als het gaat om toepassingen in de publieke ruimte? Geef je mensen zelf eigenaarschap over hun gegevens? En hoe zorg je ervoor dat niet alleen de technische kant van de beveiliging goed loopt, maar ook het gedrag binnen de organisatie? Een simpel wachtwoord is makkelijker te onthouden en een laptop is kwetsbaar buiten kantoor.

Sprekers thema veilige overheid & samenleving

jeroen-schuurin-en-twan-themapagina.gif
Plv. Programmamanager GGI bij VNG Realisatie resp. Adviseur Informatiebeveiliging bij Informatiebeveiligingsdienst gemeenten

"Verhogen digitale weerbaarheid met GGI-Veilig"
yvonne-brink-2.png

Thema coördinator Identiteits- en toegangsdiensten bij VNG Realisatie

"Digitale Identiteit en eID middelen 2019"
bart-en-martijn.gif
Prof. dr. Stichting Privacy by design) resp. Businessadviseur I&A bij gemeente Nijmegen

"Digitale identiteit: IRMA maakt het samen met gemeenten mogelijk"
Complexiteit & tekort aan ICT'ers

Complexiteit & tekort aan ICT'ers

De toenemende complexiteit maakt het ook lastiger om de juiste professionals te vinden die de ontwikkelingen kunnen bijbenen. Met een fors tekort aan ICT’ers is het vooral voor kleinere overheidsinstanties lastig aan kundige medewerkers te komen. Hoe zorg je ervoor dat je kennis in huis houdt om ook op díe manier de continuïteit van je systemen te kunnen borgen?

Een scala van solide oplossingen en discussies rondom het thema veilige overheid komt aan bod tijdens de sessies op Overheid 360°.

Lees hier verder over het thema digitale transformatie en de onderliggende thema’s: een datagedreven overheid, een kansrijke overheid en een wendbare overheid.

Whitepapers

Nieuws

Hoofdmediapartner
Mediapartners