Seminar
wo 9 oktober | 15:15 - 16:00
Zaal 7 Neon

De stille revolutie binnen de overheid, nieuwe opensource-initiatieven voor softwareontwikkeling

Bij overheden is een stille revolutie gaande op het gebied van softwareontwikkeling. Waar het nieuws al jarenlang gedomineerd wordt door mislukte ict-projecten, miljoenenverspillingen en afhankelijkheid van grote leveranciers, is er nu een hoopgevende ontwikkeling waarbij overheden zelf de regie voeren over de ontwikkeling van software. Daarbij worden de voorwaarden geschapen om software van andere overheden te hergebruiken en op bestaande bouwstenen voort te bouwen.

In deze presentatie, georganiseerd door de redactie van Computable, worden een aantal veelbelovende opensource-initiatieven besproken. Onder meer Common Ground, NLX en gemeentelijke datalabs zullen aan de orde komen. Ook wordt een vergelijking gemaakt met opensource-initiatieven in andere Europese landen.
Spreker
Bart Jeukendrup
Founder en lead engineer bij Delta10
Bart is softwareontwikkelaar en oprichter van Delta10, een organisatie die open source software voor overheden maakt en workshops aan ontwikkelaars en ICT-architecten van overheden geeft. Namens Delta10 is hij onder meer betrokken bij de technische realisatie van Common Ground.

Eerder was Bart lead developer bij Pleio, een grootschalig open source samenwerkingsplatform voor ambtenaren, waar hij mede het initiatief heeft genomen tot een professionaliseringsslag.
Hoofdmediapartner
Mediapartners