Seminar
wo 9 oktober | 13:30 - 14:15
Zaal 6 Flash

Gemeente Enschede i4Sociaal pilot Hoe maken we (tijdelijk) werken aantrekkelijker voor de inwoner i.s.m. VNG Realisatie

Wanneer naast de uitkering ook (tijdelijk) wordt gewerkt ontstaan veel administratieve problemen. In de praktijk blijkt dat dit bijstandsgerechtigden weerhoudt van het actief zoeken naar werk. Zij ervaren veel administratieve lasten, vertraging van verrekening en daarmee een verhoogd risico op onverwachte terugbetalingen met schulden als gevolg. In de pilot worden loongegevens (netto en bruto) rechtstreeks (digitaal) van de werkgever naar de gemeente gestuurd.

De inwoner geeft in een persoonlijke digitale omgeving toestemming voor de verwerking en de gegevens worden direct verwerkt in het uitkeringssysteem. Verrassingen en terugvorderingen verminderen hierdoor. De inwoner heeft inzicht en overzicht over zijn financiële situatie en gevolgen wanneer hij of zij aan het werk gaat. In deze sessie neemt de gemeente Enschede u mee in de ontwikkeling, de knelpunten en vervolgens laten wij zien hoe de inwoner regie krijgt op zijn gegevens aan de hand van een demo.
Spreker
Lean Mulder
Projectmedewerker iSociaal en Karin Masselink, Projectmedewerker vernieuwingsprogramma's Werk en Inkomen
Léan Mulder werkt als Projectmedewerker iSociaal en Karin Masselink als Projectmedewerker Vernieuwingsprogramma's Werk en Inkomen
Hoofdmediapartner
Mediapartners