Seminar
wo 17 mei | 10:15 - 11:00
Mission 1

Informatievoorziening en ambtelijke fusie - een Gordiaanse knoop?

De informatievoorziening van een ambtelijke fusie voelt bij de start als een Gordiaanse knoop. Van drie organisatieculturen, drie versies informatiebeleid, drie applicatielandschappen en informatiearchitecturen naar één. Taken zoals basisregistraties moet je per gemeente blijven uitvoeren, andere taken wil je graag samen uitvoeren om efficiency te behalen. Hoe zorg je er nu voor dat je dit handig en overzichtelijk aanpakt? In deze presentatie vertellen wij hoe HLTsamen dit met anderhalf jaar voorbereidingstijd aangepakt heeft. Sinds 1/1/2017 is de ambtelijke samenwerking van Hillegom, Lisse en Teylingen een feit. De Gordiaanse knoop is nog niet ontward, maar inmiddels wel een stuk overzichtelijker.
Nieuwe samenwerkingen
Technologische ontwikkelingen
Spreker
Rita Berghuis & Mariëlle Hulsegge beide Adviseur informatiebeleid en -beheer bij HLTsamen (werkorgan
Rita Berghuis is werkzaam bij HLTsamen. Deze werkorganisatie is op 1-1-2017 ontstaan uit een ambtelijke fusie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Daarvoor was zij in dezelfde functie werkzaam bij de gemeente Teylingen. Rita heeft veel ervaring als informatiemanager in zowel de private als de publieke sector.

Mariëlle Hulsegge is werkzaam bij HLTsamen. Deze werkorganisatie is op 1-1-2017 ontstaan uit een ambtelijke fusie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Daarvoor was zij in dezelfde functie werkzaam bij de gemeente Lisse. Mariëlle heeft veel ervaring als informatiemanager in zowel de private als de publieke sector.

Vanaf het moment dat de plannen voor HLTsamen bekend werden (medio 2015) is zij samen met collega's van de andere gemeenten aan de slag gegaan met de informatievoorziening voor HLTsamen. Dit heeft geresulteerd in een gezamenlijk HLT informatiebeleid en een informatiseringsprogramma dat bestond uit 24 deelprojecten. Samen met Marielle Hulsegge heeft ze de uitvoering van de deelprojecten als programmamanager geregisseerd.
Hoofdmediapartner
Mediapartners