Seminar
wo 10 oktober | 13:00 - 13:45
Sky 2

Datagedreven Staat van Voedselveiligheid

De samenleving en daarmee ook het toezichtveld van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) digitaliseert. De NVWA wil dan ook graag de kansen en mogelijkheden die dit biedt benutten bij de primaire processen van handhaven en keuren. Het toepassen van technologische innovaties, data science en analyse is daarbij zeer belangrijk. Aan de hand van een casus op het gebied van voedselveiligheid wordt getoond hoe de NVWA hieraan invulling geeft.

Deze presentatie geeft inzicht in de wijze waarop middels de benutting van data en inzet van data science methodieken er kennisgedreven, datagedreven en risicogericht geacteerd kan worden.
Datagedreven overheid
Spreker
Tom Booijink
Coördinerend Specialistisch Adviseur Data Science, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Tom Booijink is een enthousiast en positief persoon die zich graag bezig houdt met uitdagende data vraagstukken. Hierbij hanteert hij een oplossingsgerichte en pragmatische aanpak en heeft hij een sterke verbeterdrive met veel aandacht voor de resultaten. In verschillende rollen is hij bijna twintig jaar actief geweest bij een marktonderzoekbureau en sinds 2015 bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hij volgde de studie Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente in de omgeving waar zijn roots liggen. In zijn vrije tijd zit hij graag op de racefiets en volgt hij actief het voetbal en de Formule 1.
Hoofdmediapartner
Mediapartners