Nieuws
17 juni 2021

Geld nodig voor duurzame, digitale delta

Het Lower Energy Acceleration Program (Leap) ziet genoeg kansen om automatisering zuiniger te maken. Scenario’s voor korte en lange termijn zijn uitgewerkt. ‘Wij zoeken de samenwerking met de overheid om te investeren in onderzoek, demonstratieprojecten en opschaling. Het Europees herstelfonds biedt hiervoor een mooie kans’, zegt Jeroen van der Tang, public policy manager Duurzaamheid bij NLdigital.

Leap is een programma dat wordt uitgevoerd door een coalitie van zo’n twintig partijen uit de Amsterdamse datacenterwereld met het doel het energieverbruik van de digitale keten te verminderen. Marjolein Bot, lead energy bij de Amsterdam Economic Board, vertelt dat coöperatie de sleutel is om de doelstellingen te halen. ‘Het gaat om samenwerking tussen overheid, kennisinstituten en bedrijfsleven. Het strekt ook verder dan datacenters alleen; ook hardware-vendoren en softwarehuizen hebben hun inbreng. Zo werken we actief samen met IBM, HPE, KPN, Microsoft en VMware, om er een paar te noemen.’

Het tweetal licht de notitie (‘The Leap Technology Trends and Scenario’s’) toe. De notitie is gebaseerd op het onderzoek van Roberto Verdecchia, Patricia Lago (beiden VU Amsterdam) en Carol de Vries (PhotonDelta): ‘The Leap Technology Landscape for 2030 and Beyond – Solutions, Adoption, Factors, Impediments, Open Problems, and Scenario’s’.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners