Nieuws
04 juni 2021

'Politiek moet tech gebruiken voor input experts'

Meer nog dan de gewone burgers, moeten experts en wetenschappers via technologie beter worden gehoord door de politiek. Dat concludeert Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT), na analyse van de uitkomsten van de Technologie Kieswijzer. Ruim dertigduizend Nederlanders vulden de kieswijzer in vlak voor de parlementsverkiezingen in maart.

De politiek moet input van experts en wetenschappers meer meewegen in politieke besluiten en technologie biedt daartoe mogelijkheden, concludeert STT. Ruim de helft van de mensen die de kieswijzer invulden, pleiten hiervoor. En dat terwijl politieke partijen daaraan in hun programma's helemaal geen aandacht schenken.

De partijen pleiten liever voor gebruik van technologie voor betere vertegenwoordiging van burgers zelf. Het belang daarvan wordt dan weer niet gestaafd met de uitkomsten van de kieswijzer: slechts een op de zes mensen vindt dat burgers technologie moeten kunnen gebruiken om zichzelf te vertegenwoordigen en zo direct invloed op staatszaken te hebben.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners