Nieuws
28 mei 2021

Oscar Koeroo (KPN) wordt concern-ciso bij VWS

Oscar Koeroo is vanaf augustus de nieuwe overkoepelde chief information security officer (ciso) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op dit moment is hij betrokken bij het ciso-team van KPN.

Koeroo houdt zich sinds 2003 bezig met it-beveiliging, onder meer bij het Nikhef. Sinds 2013 werkt hij bij KPN, eerst als pentester en later als strategisch adviseur van de ciso. Het afgelopen jaar gaf hij leiding aan het team dat namens de ciso de communicatie en samenwerking met overheid en derden op het gebied van informatiebeveiliging en business-continuïteit verzorgt.

Vanaf augustus wordt Koeroo concern-ciso van VWS. In die rol krijgt hij een breed pakket van taken, meldt Ron Roozendaal, chief information officer (cio) van VWS, op Twitter. Het gaat bijvoorbeeld om het maken van afspraken met andere ministeries, het leiden van de samenwerking van de diverse ciso's binnen het ministerie van VWS en het samenwerken met andere organisaties binnen de Rijksoverheid. Koeroo kan zich ook nog wel bezighouden met de inhoud binnen VWS zelf, aldus Roozendaal.

Koeroo vervangt Henk-Jan van der Molen, die afgelopen januari vertrok naar gemeente Haarlemmermeer.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners