Nieuws
09 april 2021

Atos in beroep tegen VNG over gestopt GT Connect

Atos gaat in hoger beroep tegen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Bovendien komt er een bodemprocedure om het hoog opgelopen geschil definitief te beslissen. Inzet is het mislukte project GT Connect. Daarbij zou Atos voor ruim 150 gemeenten het spraakverkeer, inclusief dat van de klantcontactcentra, afhandelen.
Volgens de ict-dienstverlener heeft de VNG ten onrechte de stekker uit het miljoenenproject GT Connect getrokken. De Haagse rechter stelde echter onlangs de gemeenten in het gelijk. Ze hadden voldoende gronden om met dit project voor overheidscommunicatie te stoppen, zo luidt het vonnis.

De rechtbank meent dat VNG Atos voldoende vaak op tekortkomingen heeft gewezen. Van meet af aan was er geharrewar. De gemeenten waren niet te spreken over de prestaties van Atos. Ze waren ontevreden over de functionaliteit. Ook de geringe voortgang van het onboarding- en migratieproces zette kwaad bloed. Verder waren er twijfels over de beschikbaarheid van de dienstverlening na afronding van de migratie. Bovendien zette de VNG vraagtekens achter de veiligheidssituatie van het productieplatform.

Eind 2019 stelde de VNG aan de ict-dienstverlener een ultimatum, waarop Atos in haar ogen nauwelijks reageerde. In de maanden daarna verslechterden de verhoudingen nog verder. De gemeenten vonden dat Atos er met de pet naar gooide, terwijl bij de leverancier de ergernis opliep over de geringe medewerking en starheid van de kant van de gemeenten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners