Nieuws
29 maart 2021

Dictu huurt voor 316 miljoen euro ict in

De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties (EZK) huurt de komende vier jaar voor naar schatting maximaal 316 miljoen euro aan ict'ers in. Daarvoor is een raamovereenkomst afgesloten met negen partijen. Het contract ging 23 maart in. Bij Dictu werken circa 1.450 medewerkers (in- & extern).

De raming van 316 miljoen euro is ongeveer van gelijke grootte als de 320 miljoen die Dictu in de afgelopen vier jaar opsoupeerde aan flexibele ict-inhuurkrachten. Naast het consortium Divetro, Bartosz en Linkit zijn nog acht partijen geselecteerd: Cimsolutions, IT-Staffing, iSense Consulting, HeadFirst, Between, SynProfs, Ukomst en Itaq. Voor het consortium Cimsolutions, Headfirst en IT Staffing betekent de gunning een continuering van de vorige overeenkomst.

Wel loopt er nog een aanbesteding voor een zogeheten detavast-constructie waaraan behalve Dictu, de Belastingdienst, het CJIB en het ministerie van OC&W meedoen. Daarbij wordt een kwartet detacheringsbureaus geselecteerd die relatief onervaren ict'ers aanbiedt. Die medewerkers worden binnen een van de vier overheidsorganisaties gestationeerd en via een verdere opleiding klaargestoomd om in vaste dienst te kunnen treden. Bij deze tender gaat het om een vierjarig contract met een waarde van zo'n dertig miljoen euro. De winnaars zijn nog niet bekend.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners