Nieuws
31 maart 2021

Ordina moet KvK sneller helpen aan betere software

De Kamer van Koophandel (KvK) verwacht voor een broodnodige modernere dienstverlening de komende jaren sneller software te moeten ontwikkelen. Daarvoor heeft het via een aanbesteding externe hulp ingeschakeld. Ordina heeft deze tender voor een 'agile softwareontwikkel- en beheerpartner' gewonnen. Daarbij werkt de it-dienstverlener samen met Group9. Het tweejarig contract heeft een geraamde waarde van zo'n twintig miljoen euro.

De KvK wilde via een raamovereenkomst één partner contracteren die de organisatie kent en in teams kan werken om op termijn kennis over te dragen zodat het zelfstandig bestuursorgaan op termijn zelf nieuwe software kan doorontwikkelen. Ordina won deze aanbesteding uit een groep van zes inschrijvers. Het it-huis uit Nieuwegein is al jarenlang it-partner op tal van projecten bij de ondernemersondersteuner.

Ordina gaat nu zes 'high performance teams' inrichten die nieuwe apps gaan bedenken voor de KvK. Deze teams werken vanuit een multidisciplinaire, agile-aanpak, wat moet resulteren in het sneller opleveren van innovatieve software. Daarbij werkt Ordina samen met partner Group9 uit Vught die de benodigde Java-expertise inbrengt. Andere technologiestacks die worden ingezet zijn onder meer Mendix en Pegasystems.

De KvK heeft al jaren grote moeite met het moderniseren van het it-landschap. In 2019 maakte het Bureau ICT-toetsing (BIT) nog gehakt van het it-programma Kern Gezond. Dat programma werd begin 2017 gestart om de systemen achter het handelsregister te consolideren en te vernieuwen, maar boekte weinig voortgang terwijl de kosten opliepen. Ook in de jaren daarvoor verspijkerde de KVK voor tientallen miljoenen aan ict zonder noemenswaardige vooruitgang.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners