Nieuws
01 april 2021

UWV-cio Van der Vlist vertrekt naar politie

Chief information officer (cio) Aart van der Vlist van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen is per 1 juni 2021 benoemd tot cio bij de Nationale Politie. Zijn functie bij het UWV wordt vanaf die datum waargenomen door plaatsvervangend cio Tineke Bijl. Van der Vlist heeft dan ruim zeven jaar als cio bij het UWC gewerkt, waar hij zich vooral bezig hield met het stap voor stap moderniseren en het borgen van de continuïteit van de ict.

Aart van der Vlist begon in september 2013 als cio met als taak de vastgelopen ict-huishouding bij het UWV vlot te trekken. In 2018 presenteerde hij een nieuw UWV Informatie Plan. Daarin stond beschreven dat het uitkeringsinstituut in een periode van vijf jaar (2018-2022) 450 miljoen moet uitgeven aan ict-projecten, gericht op continuïteit, stabiliteit en informatiebeveiliging, modernisering van het it-landschap en functionele doorontwikkeling.

Een van zijn geslaagde projecten was de verhuizing van het datacenter: dat was jarenlang voor heel veel geld bij IBM ondergebracht, maar na een nieuwe aanbesteding kwam DXC als winnaar uit de bus. De migratie is overigens nog niet afgerond.

In een verklaring zegt Van der Vlist met trots terug te kijken op zijn periode bij UWV: ‘We hebben bij de Informatievoorzieningsfunctie (IV) een grote stap vooruit gezet en over de volle breedte veel bereikt op it-gebied. Ik ben dankbaar daar een bijdrage aan te hebben mogen leveren.’ Volgens de vertrekkend cio is de ict-basis van het UWV momenteel stabiel maar kan er nog steeds maar stap voor stap worden gemoderniseerd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners