Nieuws
24 maart 2021

Servicemanagement-expert Axios in handen van IFS

IFS, de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, neemt Axios Systems uit Edinburgh over. Dit is een ervaren Schotse leverancier van software voor it-servicemanagement en it-assetmanagement, bekend van het product Assyst. IFS noemt de aankoop een belangrijke versterking van zijn servicemanagementportfolio.

Axios is gespecialiseerd in it-servicemanagement (itsm) en it-operatiemanagement (itom). De Assyst-suite ondersteunt de ITIL best practices. De afgelopen jaren investeerde IFS in verschillende servicemanagement-activiteiten, onder meer via de acquisities van Astea, WorkWave, Mplsystems en Field Service Management. Met de overname van Axios Systems verdiept IFS dit portfolio met itsm- en itom-functionaliteiten. Die helpen bedrijven het ontwerp en de automatisering van bedrijfsprocessen en werkstromen te verbeteren.

Axios is in 1988 opgericht door het echtpaar Tasos en Ailsa Symeonides; Tasos emigreerde als kind van  Cyprus naar Schotland. In 1993 staken ze met hun servicebeheerproduct het Kanaal over om eerst een contract binnen te slepen bij de Europese Commissie in Brussel en later in Nederland bij de Rabobank. Ook de provincie Utrecht hapte toe. Inmiddels is Axios Systems internationaal actief met ook een kantoor in de buurt van Washington DC. Bekende klantnamen zijn Aviva, KPMG, FedEx en de Schotse overheid.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners