Nieuws
08 februari 2021

Invest-NL spekt kas Dutch Security Techfund

Staatsfonds Invest-NL is toegetreden tot het Dutch Security Techfund van investeringsfonds Tiin Capital uit Naarden. De investeerder steekt vijf miljoen euro in dit zesde fonds van Tiin dat zich richt op het financieren van veelbelovende, jonge it-beveiligingsbedrijven in Nederland.

Het Dutch Security Techfund startte in 2019. Aanvankelijk gefinancierd door een groep ‘informal investors’ maar al snel wist Tiin Capital grotere investeerders als KPN en Innovationquarter binnen te halen. Ook de gemeente Den Haag en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (via de zogeheten Seed-faciliteit van RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) deden een duit in het zakje. Eind 2020 stapte Investeringsfonds Groningen in en nu dus Invest-NL. Dit staatsfonds, met het ministerie van Financiën als aandeelhouder, financiert risicovolle activiteiten rond thema's als energie, verduurzaming, mobiliteit, voedselproductie en de digitalisering van de industrie.  

Het Dutch Security Techfund heeft 36 miljoen euro beschikbaar om te investeren in startende cybersecurity-ondernemingen en in bedrijven die al een paar jaar aan de slag zijn en bijvoorbeeld willen groeien middels overnames. Al doet het fonds ook aan uitstapjes naar oudere bedrijven met groeipotentie, zoals de investering in Felton (managed security services) van vorig jaar. Gemikt wordt op ruim twintig investeringen in de komende paar jaar.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners