Nieuws
02 februari 2021

Pechtold gaat Autoriteit Persoonsgegevens adviseren

Voormalig D66-fractievoorzitter en ex-minister Alexander Pechtold wordt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de voorzitter van de nieuwe raad van advies. Verder zijn benoemd Marleen Stikker, oprichter en directeur van Waag Future Lab, en Eric Tjong Tjin Tai, hoogleraar privaatrecht aan Tilburg University.

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de nieuwe raad van advies per 1 februari 2021 benoemd. Dit gebeurde op voordracht van de AP. Jeannine Peek, algemeen directeur van Dell Technologies Nederland, was ook lid van de vorige raad van advies. Ook Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, zat al in dit orgaan.

De raad van advies geeft de AP, gevraagd en ongevraagd, advies over de missie, visie, ambitie en strategie van de toezichthouder. De AP kampt met een toenemende werkachterstand.

De Consumentenbond kondigde eind november aan naar de rechter te stappen omdat de AP nog altijd geen besluit heeft genomen over een klacht van de bond tegen Google uit 2018. Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, vindt het stuitend dat haar organisatie van de AP 'zelfs op eenvoudige vragen over het proces geen antwoord krijgt'.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners