Nieuws
01 februari 2021

Vlaardingen test digital twin als beleidstool

Vlaardingen gaat in een proefproject aan de slag met een digital twin. In een digitale kopie van de stad koppelt de gemeente beleidsdata met openbare databronnen. De pilot moet uitwijzen of beleidsmakers zo beter inzicht krijgen in de gevolgen van maatregelen op de fysieke leefomgeving. Het Bossche bedrijf Argaleo heeft hiervoor de 3d-tool Digitwin geleverd.

Bij de gemeente Vlaanderen ligt een 'toekomstvisie 2020-2040' op tafel. Daarin staan beleidsonderwerpen centraal als bebouwing, verduurzaming, veiligheid en leefbaarheid van de stad. Om de effecten van maatregelen op de bebouwde omgeving in het kader van deze toekomstvisie beter te beoordelen, zet de Zuid-Hollandse gemeente als test een digital twin in. Het gaat om een schaalbare, digitale maquette van de stad die informatie-gestuurd werken in 3d mogelijk maakt. De informatie wordt daarbij ontsloten in een 3d-visualisatie.

De gemeente heeft Argaleo in de arm genomen om de digital twin te leveren. Het bedrijf uit Den  Bosch biedt deze op de markt aan onder de naam Digitwin. De datavirtualisatietool is al in gebruik bij grote steden, veiligheidsregio’s en provincies. Vlaardingen is de eerste middelgrote gemeente die met de simulatietool aan de slag gaat.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners