Nieuws
02 februari 2021

Acties voor bouwstop datacenters Wieringermeer

Actievoerders kondigen nieuwe acties tegen de plannen voor de bouw van nog eens vijf nieuwe datacentra op het bedrijventerrein bij Agriport in de gemeente Hollands Kroon. Zij bepleiten een bouwstop, net als eerder in Amsterdam en de Haarlemmermeer. Dit meldt NH Nieuws.

Er staan twee datacenters op Agriport: een van Google en een van Microsoft. Het laatste concern kreeg recent groen licht voor de bouw van een tweede dataschuur. Daarnaast buigt de Noord-Hollandse gemeente zich over plannen voor de komst van nog eens vier datacentra. Volgens NH Nieuws is daarmee is een oppervlakte van 340 voetbalvelden gemoeid

De werkgroep Red de Wieringermeer kondigt daarom nieuwe acties aan. Volgens de actievoerders zijn de datacentra 'energie-slurpende en lelijke gebouwen' en dreigt het landelijke open polderlandschap in de Wieringermeer verloren te gaan. Bovendien staat de bouw van nieuwe datacenters ingetekend aan de westkant van de snelweg A7, terwijl de gemeente eerder had beloofd hier niet te gaan bouwen. De werkgroep wijst er op dat het hier om landbouwgrond gaat, terwijl er nog voldoende bedrijfsterrein is als eventuele bouwlocatie.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners