Nieuws
30 december 2020

Defensie tekent eindelijk contract met IBM

Defensie kan officieel weer verder met de vernieuwing van de it-infrastructuur. Daarvoor heeft staatssecretaris Barbara Visser van het ministerie van Defensie vandaag een tienjarig contract getekend met IBM namens het marktconsortium Athena (IBM/Atos/Unica). Het betreft het programma Grensverleggende IT (GrIT) dat medio 2016 van start ging maar daarna, na onder meer kritiek van het Bureau ICT Toetsing (BIT), een tijdlang werd stilgelegd.

Defensie begint met de onderdelen die de meest toegevoegde waarde hebben voor het operationeel optreden. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2021. Voor de eerste 1,5 jaar staan als eerste activiteiten de bouw van nieuwe datacenters (geplande duur 20 maanden) en de vernieuwing van het netwerk voor het versturen van hoog gerubriceerde informatie (geplande duur 12-24 maanden) op de agenda. Ook de realisatie van een eigen mobiel netwerk van Defensie (geplande duur 11 maanden) staat in deze periode gepland. 

Het programma GrIT (geschatte kosten 1,3 miljard) moet zorgen voor een totaal vernieuwde it-infrastructuur van de krijgsmacht. 'Technologie en het slim gebruiken van informatie spelen een cruciale rol voor Defensie',  concludeert staatssecretaris Barbara Visser. 'Uit deze noodzaak vloeit GrIT voort en voorziet het in de vernieuwing van de it-ruggengraat van Defensie.' 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners