Nieuws
19 november 2020

Woningcorporaties proeven aan inzet softwarerobots

Het samenwerkingsverband Swemp buigt zich de komende drie jaar over het gebruik van robotic process automation (rpa)-technologie in de bedrijfsprocessen van corporaties. Daarvoor heeft Swemp een overeenkomst gesloten met Ciphix, een Rotterdamse startup die softwarerobots ontwikkelt.

Rpa is een opkomende technologie die menselijke interactie nabootst. Met name het repeterende hoog-volumewerk is hiervoor geschikt. Met softwarerobots zijn in een kantooromgeving taken volledig te automatiseren. Bijvoorbeeld het versturen van e-mails, het afhandelen van een factuur of een claim, het verwerken van een order of het intekenen (onboarden) van nieuw personeel. Bedrijven die rpa-oplossingen aandragen, claimen ook dat digitale medewerkers foutloos werken en makkelijk zijn op- en af te schalen.

Swemp - een samenwerkingsverband van de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal - en Ciphix zetten gezamenlijk een rpa-kenniscentrum op. Daar wordt bekeken welke processen met rpa zijn te automatiseren en verder te digitaliseren. Ciphix helpt met het ontwikkelen en ondersteunen van robots, denkt mee over het gebruik van standaarden en voorziet de corporaties van trainingen.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners