Nieuws
10 november 2020

BIT dwingt UWV tot herstructurering Datafabriek

In de realisatie van het nieuwe, allesomvattende datawarehouse voor het UWV zit nog geen enkel schot. Het Bureau ICT-toetsing (BIT) laat geen spaan heel van de wijze waarop het UWV het project Datafabriek heeft aangepakt. Het kan nog zeker zes jaar duren voordat van de bestaande, verouderde datawarehouses afscheid is te nemen.

Het UWV neemt de kritiek ter harte en heeft besloten tot een herstructurering van het project dat cruciaal is voor de eigen toekomstige bedrijfsvoering. 

Dit blijkt uit een brief van minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan de Tweede Kamer. Met de veranderingen in de projectaanpak komt UWV tegemoet aan de kritiek van het BIT. Op dringend advies van dit bureau centraliseert het UWV de aansturing van dit project om meer grip op de uitvoering te krijgen. De directeur Gegevensdiensten kan voortaan directe opdrachten geven aan directeuren in de lijn. De projectleiding krijgt de benodigde bevoegdheden om te kunnen sturen op afhankelijkheden en daarmee op resultaat.

Bovendien wordt overgegaan op een agile werkwijze bij de softwareontwikkeling. De ontwikkelteams worden integraal verantwoordelijk voor oplevering van software. Het veel te groot opgezette project wordt in behapbare stukjes opgeknipt. Het streven is de informatieproducten snel en in korte cycli op te leveren. Dit gebeurt op basis van ‘goed genoeg’-bouwblokken. Gestopt wordt met het eerst volledig generiek uitwerken van bouwblokken. Ook wordt niet meer gewacht met het valideren van de werking.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners