Nieuws
15 oktober 2020

Enable U lonkt met kapitaal Vortex naar buitenland

De Nederlandse technologie-investeerder Vortex Capital Partners stapt in bij Enable U. De Amsterdamse integratiespecialist is vooral sterk in de publieke sector maar ziet ook de vraag in andere sectoren toenemen. Het bedrijf heeft zelfs de ambitie om met hulp van kapitaalverschaffer Vortex zijn diensten buiten de landsgrenzen aan te bieden.

Enable U levert integratiesoftware om systemen aan elkaar te koppelen zodat documenten en gegevens veilig zijn uit te wisselen. Het bedrijf, in 2005 opgezet door Kees Neven en Frank Arts, richt zich in eerste instantie op de (lokale) overheid. Een succesproduct werd de Digikoppeling waarmee gemeentes en overheden op een simpele manier hun systemen konden koppelen met het Omgevingsloket. Daar kwamen ook producten bij als Enable-U 2Orchestrate en Enable-U 2Secure, en later diverse cloudvarianten. En er werden ook klanten uit andere sectoren binnengehaald, waaronder Vodafone, Ziggo, Achmea en Rabobank.

Het bedrijf, inmiddels ruim zestig man groot, verwacht door de verdere standaardisatie in combinatie met een sterk groeiende behoefte in de markt aan veilige integratie-oplossingen ook in andere sectoren verder te kunnen groeien. Bovendien heeft Enable U de ambitie om internationaal een relevante rol te spelen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners