Nieuws
03 september 2020

APG stoot ontwikkeltak Hyfen af aan The Glue

Pensioenuitvoerder APG heeft zijn ontwikkeltak voor pensioenadministraties verzelfstandigd en het gelijk verkocht aan de Belgische it-dienstverlening The Glue. Bij deze spin-off werken tien man die onder de naam Hyfen de markt op gaat. APG blijft als aandeelhouder en klant betrokken.

In de afgelopen jaren heeft het team, dat nu Hyfen heet, een platform gebouwd om administraties van partijen in de pensioensector makkelijker met elkaar te verbinden. Het eerste product dat nu live gaat is Mijnwaardeoverdracht.nl. Het regelen van een pensioen-waardeoverdracht is voor deelnemers nu nog een ingewikkelde en tijdrovende aangelegenheid. Er zijn al een paar klanten voor deze oplossing; later dit jaar volgt de landelijke introductie in samenwerking met de Nederlandse pensioensector. Samenwerkende pensioenpartners zijn naast APG, PGGM, NN en Blue Sky Group.

Volgens APG is het exploiteren en live brengen van een it-platform voor meerdere partijen niet een  activiteit die past binnen de kernactiviteiten van de pensioenuitvoerder. Daarnaast verschilt ook de techniek van Hyfen (decentrale opzet) met die van APG (centrale opzet). Blockchain of distributed ledger technology is een van de bouwstenen. 'Met dit platform kunnen we dienstverlening leveren aan meerdere uitvoerders en daarnaast nieuwe niet-pensioengerelateerde producten gaan ontwikkelen', zegt directeur Hidde Terpoorten van Hyfen in een verklaring.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners