Nieuws
02 september 2020

‘Neem hoge 5G-frequentieband nog niet in gebruik’

De hoge 26 GHz-frequentieband moet voorlopig nog niet gebruikt worden voor 5G. Er is momenteel te weinig bekend over de potentiele gezondheidsrisico’s van 5G-toepassingen. Dat concludeert de Gezondheidsraad op basis van literatuuronderzoek.

In de samenleving zijn zorgen over de mogelijke (schadelijke) invloed van 5G op de gezondheid. De Tweede Kamer heeft de Gezondheidsraad, een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor de regering en het parlement, om advies gevraagd over de mogelijke gezondheidsrisico’s van blootstelling aan elektromagnetische velden met frequenties voor 5G-communicatiesystemen.

De Gezondheidsraad stelt in zijn advies geen eenduidig antwoord te kunnen geven op de vraag of blootstelling aan 5G-frequenties daadwerkelijk gezondheidsrisico’s oplevert. Simpelweg omdat er nog geen 5G-systemen in gebruik zijn genomen.

De raad is daarom nagegaan of er aanwijzingen zijn dat elektromagnetische velden met de beoogde 5G-frequenties de gezondheid kunnen schaden. Dit kan niet worden aangetoond, maar ook niet worden uitgesloten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners