Nieuws
24 augustus 2020

Tennet koopt dankzij algoritme slimmer stroom in

De Amsterdamse serviceprovider Florijn levert een intelligent veilingplatform aan de nationale energienetwerkbeheerder Tennet uit Arnhem. Het platform is vanaf 1 september volledig operationeel en vanaf dan kunnen dagelijks meerdere energieleveranciers hun capaciteit ter veiling aanbieden.

Tennet is verantwoordelijk voor de Nederlandse balanshandhaving op het energienet. Om een continue levering van elektriciteit te garanderen, moeten vraag en aanbod 24/7 in balans zijn. Voor de netwerkbeheerder ontwikkelde Florijn een algoritme voor het veilingplatform waarmee elektriciteit snel wordt ingekocht tegen de scherpst mogelijke prijs.

Het platform biedt plaats aan meer dan honderden aanbieders in Nederland, waaronder leveranciers van wind- en zonne-energie. Binnen enkele seconden tot minuten rekent het algoritme uit welk pakket van aanbieders het beste overeenkomt met de vraag. Hierna wordt de beste deal gesloten. Het algoritme waarop het platform is gebouwd, zorgt volgens de partijen voor een tijd-en geldbesparing. Duurde zo’n veiling voorheen uren, nu enkele minuten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners