Nieuws
27 augustus 2020

Nieuw corona-ei van Columbus: de druktemeter

Na allerlei zorg- en ziekenhuis-apps, sociale-afstandstools en kantoorwerk-apps is er in deze coronatijd nu ook de druktemeter. Provincies als Gelderland, Utrecht en Brabant gebruiken dit instrument al voor het recreatieverkeer. De gemeente Rotterdam heeft nu een testversie van haar druktemeter SpotR gereed waarmee bewoners en bezoekers live kunnen zien hoe rustig of druk het is op openbare plekken in en rond de stad.

Rotterdam is niet de eerste gemeente die een druktemeter lanceert in het kader van de anderhalvemetersamenleving. Zo houden medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeenten Alphen aan den Rijn al langer een online-druktemonitor in de lucht. Wel claimt de havenstad de eerste gemeente in Nederland te zijn die een druktemeter aanbiedt op basis van objectieve realtime-data. Deze Spot Rotterdam bevindt zich nu in een testfase.

Het idee is dat SpotR de gebruiker in een oogopslag laat zien hoe druk of rustig het op openbare plekken in de stad is. Is het druk, dan laat de app zien op welke tijd het naar verwachting rustiger is op die locatie of geeft de app alternatieve bestemmingen aan. De informatie in SpotR ververst elke vijftien minuten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners