Nieuws
28 augustus 2020

Eficode spint garen bij zijn devops-platform

Eficode, een Finse specialist op het gebied van applicatie-ontwikkeling volgens de devops-methodiek, ziet dat zijn dienstverlening over de grens aanslaat. Van de omzet van dertig miljoen euro komt inmiddels een stevige dertig procent uit andere landen dan het moederland. Een extra opsteker is de opname van het devops-platform in Gartners 'Hype Cycle for Agile and Devops, 2020'.

Devops is een softwaremethodologie die nog een stap verder gaat dan agile door een cultuur te creëren waarin ontwikkelaars en operationele it-teams harmonieus samenwerken. Eficode, opgericht in 2005 in Helsinki, is een devops- en ux designops-specialist en telt circa driehonderd man.

Het beschikt over een geautomatiseerde softwareproductielijn Eficode ROOT. Eficode heeft een sterke positie in Scandinavië, maar wil ook buiten de Noordse regio groeien. Daarvoor kreeg in het voorjaar van 2018 een investering van zes miljoen euro van het investeringsfonds Bocap. In september 2018 opende het Finse bedrijf een Benelux-kantoor in Amsterdam, vlak bij de Johan Cruijff Arena. 

Eficode sloot het afgelopen gebroken boekjaar 2019/2020 af op 30 juni jongstleden. Daarin doorbrak het de grens van dertig miljoen euro aan omzet. Het bedrijf zegt in de afgelopen zes maanden van 2020 zijn opbrengsten te hebben zien stijgen met 37 procent. Dat komt onder andere door de grote vraag naar zijn ux-ontwerpexpertise vanwege de nakende deadline van de EU Website Accessibility Directive. Overheidsorganisaties in Europese lidstaten moeten vanaf 23 september voldoen aan internationale richtlijnen om webcontent toegankelijk te maken voor mensen met een functiebeperking. Die deadline  leverde Eficode zo'n 120 projecten op. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners