Nieuws
21 juli 2020

China dreigt met vergelding tegen Nokia en Ericsson

De Chinese overheid denkt aan vergeldingsmaatregelen tegen Nokia en Ericsson, als Europa Huawei in de ban doet. Peking overweegt om beide Europese fabrikanten met strenge exportcontroles te dwarsbomen, meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse zakenkrant baseert zich daarbij op ingewijden.

Wanneer meer Europese landen Huawei gaan weren uit de 5G-netwerken en leveranties van apparatuur onmogelijk maken, wil de regering in Peking wraak nemen op Nokia en Ericsson. Beide ondernemingen hebben uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in China. Ook beschikken ze over fabrieken die apparatuur buiten China leveren. Met exportcontroles kan Peking het beide producenten behoorlijk lastig maken.

Bekend is dat de Chinese overheid machtsmiddelen niet schuwt. Eerder regeerde de regering hard, toen de Amerikaanse president Trump aankondigde Huawei verdere sancties op te leggen. China zal dat niet toestaan en hard terugslaan. Washington opent dan een ‘doos van Pandora’, zo luidde het dreigement.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners