Nieuws
03 juli 2020

Kabinet jaagt fintech-sector aan met actieplan

Nederland heeft een sterke uitgangspositie voor de ontwikkeling van financiële technologie (fintech), concluderen minister Wopke Hoekstra (Financiën) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). Om de sector nog beter te ondersteunen, presenteren de twee bewindslieden een heus actieplan.

Het actieplan vloeit voort uit de zogeheten Fintech-census die het kabinet in de tweede helft van 2019 liet uitvoeren door adviesbureau Ernst & Young (EY). Deze nam de sector onder de loep en keek naar de groeikansen en risico’s. Hoewel de census plaatsvond voor de corona-pandemie, met alle effecten van dien, menen Hoekstra en Keijzer dat het rapport veel zegt over de staat van de fintech-sector en het groeipotentieel.

Uit de studie blijkt dat de Nederlandse fintech-sector een sterke uitgangspositie heeft, met een ‘gezonde groei’ van het aantal fintech-bedrijven dat hier start of zich hier vestigt. Volgens het onderzoek ging het in 2019 om 635 ondernemingen. Veel van hen hebben ‘forse groeiverwachtingen’ qua omzet en personeel. Ook blijkt dat Nederlandse consumenten innovatieve financiële producten en diensten relatief snel omarmen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners