Nieuws
23 juni 2020

TSS wil via overname Topicus naar de beurs

Het Canadese Constellation Software Inc (CSI), moedermaatschappij van Total Specific Solutions (TSS), wil Topicus overnemen. Bij het softwarebedrijf uit Deventer werken ruim duizend man. Na toestemming van de ACM komt er boven TSS en Topicus een overkoepelende holding te hangen: Topicus.com. Het uiteindelijke doel is het creëren van een Europese softwaregroep die naar de aandelenbeurs wordt gebracht.

CSI en Topicus hebben vorige week de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname. Topicus ziet de Canadese software-investeerder en met name dochteronderneming TSS als de aangewezen partners om de Europese groeiambities waar te maken. TSS heeft in de afgelopen jaren al talloze buitenlandse softwarebedrijven overgenomen. Volgens Daan Dijkhuizen, algemeen directeur van Topicus, ‘ligt in de beoogde toekomstige samenwerking een schat aan mogelijkheden voor onze collega’s, klanten en proposities.’

TSS is een softwarebedrijvenconglomeraat dat zich richt op verticale markten, zoals de financiële sector en accountancy, de detailhandel, de juristerij, overheid, vastgoed, gezondheidszorg, professionele verenigingen en de automobielindustrie. Voor TSS is Topicus interessant omdat het softwarebedrijf een sterke positie heeft in de sectoren financiën, overheid, onderwijs en zorg.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners