Nieuws
09 juni 2020

IBM trekt zich terug uit markt voor gezichtsherkenning

IBM stopt met de verkoop van software voor gezichtsherkenning of de analyse daarvan. De nieuwe topman Arvind Krishna kondigt dit aan in een brief aan het Amerikaanse Congres. Het gaat om alle gezichtsherkenningssoftware met een algemeen doel.

Krishna is fel gekant tegen het gebruik van technologie die massasurveillance en etnische profilering kan bevorderen. Ook voor andere technologie waarmee menselijke grondrechten en vrijheden worden geschonden, hoeft men voortaan niet meer bij IBM aan te kloppen. Software voor gezichtsherkenning is al langer onderwerp van felle discussies. Niet alleen kunnen er mensenrechten mee worden geschonden, maar de software werkt ook minder nauwkeurig bij het herkennen van mensen met een kleurtje. 

Krishna zegt met zijn beslissing niet over een nacht ijs te zijn gegaan. Het besluit om met software voor gezichtsherkenning te stoppen is het gevolg van maandenlange beraadslagingen. De verkoop, marketing en vernieuwing van deze software is inmiddels stilgezet. Bestaande klanten kunnen nog wel wat service krijgen. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners