Nieuws
09 juni 2020

Fox-IT gaat op in NCC Group

Fox-IT wordt geïntegreerd binnen de NCC Group. Het Nederlandse bedrijf dat in Delft de hoofdvestiging heeft, moet commerciëler gaan werken. De directie laat in het midden of hiervoor een reorganisatie of herstructurering van het Nederlandse 'smaldeel' nodig is. Uit eerdere berichtgeving in De Volkskrant bleek dat de Britse moeder van Fox-IT meer groei wil zien. De inkomsten moeten bovendien een minder grillig karakter te krijgen, aldus het dagblad.

Op vragen van Computable naar de toekomst van Fox-IT reageert de directie: 'Door in de toekomst nog meer en beter te integreren binnen NCC Group vergroten we onze afzetmarkt en kunnen we bovendien wereldwijd een bijdrage leveren aan het veiliger maken van de maatschappij.'
 
Met het definitieve vertrek van algemeen directeur Erik Ploegmakers, operationeel directeur Jeremy Butcher en crypto-directeur Jurgen Delfos is het voornaamste verzet tegen een verdere integratie gebroken. Het drietal voelde niets voor een complete inlijving van Fox-IT binnen de moedermaatschappij en smeedde uitkoopplannen. Hun vrees was dat de eigen identiteit van Fox-IT daarmee verloren zou gaan. Maar de rol van het trio is met hun vertrek uitgespeeld.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners