Nieuws
09 juni 2020

Overheid sluit I-Partnerschap met hoger onderwijs

De rijksoverheid, hogescholen en universiteiten gaan samenwerken op gebied van it. Een I-Partnerschap is opgezet om slimme oplossingen te vinden voor digitale vraagstukken. Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft daartoe concrete afspraken gemaakt met de koepelvoorzitters van het hoger onderwijs.

Knops ondertekende een intentieverklaring voor dit I-Partnerschap samen met Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging van Hogescholen (VH), en Pieter Duisenberg, voorzitter van de vereniging van universiteiten (VSNU).

'Het is de ambitie van de overheid om voorop te lopen op het gebied van digitalisering. Dat kunnen we alleen doen door onze krachten als overheid te bundelen met het hoger onderwijs. Met dit I-Partnerschap zetten we hierin een flinke stap’, aldus Knops.

Volgens de staatssecretaris is de samenwerking een win-win voor het Rijk en het hoger onderwijs. 'De rijksoverheid krijgt toegang tot de laatste kennis en nieuw it-talent uit heel Nederland; het hoger onderwijs krijgt op zijn beurt toegang tot meer interessante maatschappelijk relevante praktijkopdrachten en onderzoeken.'

Verschillende samenwerkingsvormen zijn mogelijk. Zoals groepsopdrachten voor studenten die hun tanden zetten in digitaliseringsvragen van het Rijk. Eveneens mogelijk is onderzoek in innovatie-labs op thema's als kunstmatige intelligentie, datawetenschap en blockchain. Ook valt te denken aan opleidingen en trainingen waarmee rijksambtenaren de laatste kennis tot zich kunnen nemen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners