Nieuws
15 mei 2020

Dit zijn de overheids-it'ers van de toekomst

Digiminimalist, dataprototyper, beleidsarcheoloog. Het zijn enkele toekomstberoepen die binnen de Rijksoverheid wellicht gangbaar worden om de informatiehuishouding op orde te houden. Het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) liet onderzoeken hoe de overheid in 2030 informatie gebruikt en presenteerde kortgeleden zijn visie op de toekomst. Een nogal theoretisch rapport met observaties, concepten en negen nieuwe beroepen.

Er is de Rijksoverheid veel aan gelegen om haar informatiehuishouding toekomstbestendig te maken. Informatie vormt immers de basis van de rechtsstaat en goed openbaar bestuur, staat in het visiedocument. Met een goede informatiehuishouding voorziet de overheid burgers en bedrijven van betrouwbare informatie en kan de publieke sector efficiënt en effectief werken. 

Het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) houdt zich bezig met het toekomstbestendig maken van de informatiehuishouding van de Rijksoverheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om de wijze waarop informatie wordt opgeslagen, beheerd en verstrekt. Hoe dat het beste kan plaatsvinden, hangt af van technologische, organisatorische en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners