Nieuws
16 maart 2020

Sneller extra krediet voor mkb'er bij coronaschade

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die zijn getroffen door de corona-problematiek, kunnen zich met onmiddellijke ingang aanmelden bij de overheid. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft de verruimde borgstelling mkb versneld opengesteld. Deze zogenoemde BMKB-regeling maakt deel uit van een eerder aangekondigd pakket aan kabinetsmaatregelen om de economische gevolgen van het coronacrisis op te vangen.

Het kabinet denkt dat met deze eerste stap al direct driehonderd miljoen euro aan extra financiering ter beschikking wordt gesteld aan het mkb. Daarnaast kunnen ondernemers werktijdverkorting aanvragen en uitstel van betaling/verlaging voorlopige aanslag van belastingen aanvragen bij de Belastingdienst. Zzp’ers kunnen een beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen.

Staatssecretaris Keijzer: 'De BMKB kan benut worden door bedrijven voor overbruggingskrediet of verhoging van hun rekening-courantkrediet, oftewel het bedrag dat zij ‘rood mogen staan’. De verruiming is essentieel voor de liquiditeit van kleinere ondernemers die inkomsten of productie mislopen door het coronavirus. Daarbij valt ook te denken aan elektronicabedrijven die bepaalde onderdelen niet kunnen krijgen door de verstoring van de productie in China. Door de lange, mondiaal georganiseerde toeleveringsketens kunnen zich ook vertragingen voordoen in de toelevering van halffabricaten.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners