Nieuws
13 maart 2020

NEN publiceert praktijkrichtlijn smart city data

Normalisatie-instituut NEN heeft een richtlijn opgesteld voor het gebruik van open data bij smart city-projecten. Deze moet leiden tot betere samenhang tussen digitale infrastructuur, diensten en applicaties in de stad.

De beschikbaarheid van open data is een belangrijke voorwaarde bij de digitale transformatie van stedelijke gebieden, stelt het NEN. Met open data wordt het mogelijk om applicaties te ontwikkelen die verder reiken dan één toepassingsgebied, zoals parkeren of luchtkwaliteitsbeheersing.

Daarvoor is echter wel standaardisatie nodig, aldus het instituut uit Delft. ‘Standaardisatie helpt om infrastructuur, systemen en processen te optimaliseren en met elkaar te laten communiceren. Alleen dan kunnen allerlei partijen applicaties ontwikkelen waarmee ze, verrijkt met data uit andere bronnen, betere en duurzamere diensten kunnen leveren.’

NEN is sinds 2019 bezig met standaardisatie van open urban data (stedelijke) platforms, onder meer door belanghebbenden te identificeren en te informeren, door te helpen bij het maken van afspraken en door relevante internationale ontwikkelingen te volgen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners