Nieuws
06 februari 2020

High Tech Software Cluster in EU-innovatienetwerk

Als onderdeel van het Digital Europe-programma zetten de Europese Commissie en haar lidstaten een netwerk van European Digital Innovation Hubs (EDIH) op. Van dat netwerk maakt sinds vandaag ook het Smart Industry Fieldlab High Tech Software Cluster in de Eindhovense Brainport deel uit.

Digital Innovation Hubs (DIH’s) zijn one-stop-shops die bedrijven helpen om met digitale technologieën concurrerender te worden in het licht van productieprocessen, producten of diensten. Die technologieën strekken zich uit over de terreinen van sensoren, iot, robotisering, big data, ai, digitale tweeling en ar/vr.

De toelating tot het innovatienetwerk, met akkoord van de Europese Commissie, geldt als prestigieus en betekent dat het voor andere koplopers in de EU én de wereld makkelijker moet worden om samen te werken met het High Tech Software Cluster.

Genoemd cluster telt een dertigtal software-ontwikkelende bedrijven dat met (regionale) hardware-bedrijven nieuwe bedrijvigheid in de Eindhovense maakindustrie wil ontwikkelen. Meer precies, door industriële bedrijven te helpen om digitalisering onder de knie te krijgen en slimme producten, diensten en bedrijfsmodellen te realiseren. Vanuit het cluster vinden om die reden regelmatig workshops en trainingen rond software-innovatie plaats.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners