Nieuws
07 februari 2020

Centralpoint haalt eerste megatender software binnen

Hardwaredienstverlener Centralpoint blijkt ook uitstekend uit de voeten te kunnen met het binnenhalen van softwaredeals bij de overheid. Het bedrijf uit Amstelveen is een van de winnaars van de rijksbrede aanbesteding EASP (Europese Aanbesteding voor Standaard Programmatuur) 2019. Geschatte totale waarde: zo'n 75 miljoen per jaar. Het betekent de definitieve doorbraak van Centralpoint als leverancier van standaardsoftware.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) coördineerde EASP2019 en heeft namens negen ministeries plus een aantal overheidsdiensten/zbo's standaardsoftware aanbesteed. In eerste instantie voor achttien maanden; inclusief alle verlengingsopties bedraagt de looptijd van EASP2019 vier jaar. Ook bestaat er nog de optie om een overbruggingsperiode van maximaal twaalf maanden in te bouwen met oog op het ingaan van de volgende aanbesteding.

Centralpoint, de fusie van Infotheek, Scholten Awater en Centralpoint.nl, staat bekend als een van de grootste hardwaredienstverleners van Nederland. Het bedrijf beschikt ook over een gespecialiseerde tenderdesk om mee te dingen met overheidsaanbestedingen. Daar blijkt nu ook software te zijn bijgekomen.

Het Amstelveense bedrijf is in twee van de zes percelen tot mede-winnaar uitgekozen. Het betreft tot twee keer toe de categorie 'Levering van overige standaardprogrammatuur en dienstverlening van overige vendors + open source'. Het gaat dan om software van talloze leveranciers, behalve van Microsoft, Oracle, SAP en Citrix (en de aan deze bedrijven gerelateerde open source pakketten).

De andere winnaars van deze twee percelen zijn Comparex en Protinus IT.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners