Nieuws
11 februari 2020

Bob van Graft nieuwe cio bij 'rammelend' CBR

Bob van Graft, nu nog directeur dienst IT van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, stapt per 1 maart over naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Daar wacht hem als nieuwe chief information officer (cio) een helse klus: zorgen voor een goeddraaiende ict-huishouding. Bij het CBR is het al jaren een puinhoop door falende ict.

Bob van Graft is bij zijn afzwaaien eind van deze maand 4,5 jaar directeur dienst IT van de VU Amsterdam geweest; daar gaf hij leiding aan een digitaal transformatieprogramma dat uitmondde in een strategisch plan 2020-2025. Ook voerde hij een beladen reorganisatie door bij de it-afdeling. Sinds 6 februari 2020 wordt de rol van cio/it-directeur bij VU Amsterdam ad interim ingevuld door Jan-Willem Vermeulen.

Bij het CBR staat een interessante doch loodzware klus te wachten. Bij de rijbewijsverstrekker is al jarenlang de ict niet op orde. Nadat het grote verandertraject 'Rijgeschiktheid aan het stuur' ook nog eens faalde, ontstond er echt chaos. Duizenden Nederlanders met een verlopen rijbewijs, met name ouderen, moesten maandenlang wachten, vertrouwelijke medische dossiers belandden bij de verkeerde mensen, een slecht bereikbare klantenservice en kosten die de pan uitrezen.

Uit onderzoek van Pricewaterhousecoopers bleek medio vorig jaar dat het nog jaren kan duren eer de ict-problemen zijn opgelost.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners