Nieuws
11 december 2019

Politie verdubbelt capaciteit van cybercrimeteams

De politie werft 145 nieuwe fulltime medewerkers voor de teams die digitale criminaliteit opsporen. Dit betekent een verdubbeling van de capaciteit van deze teams. Dat meldt plaatsvervangend korpschef Henk van Essen in het AD van vandaag.

De 145 nieuwe rechercheurs worden verdeeld over de elf eenheden van de Nationale Politie: tien regio’s en de landelijke eenheid. Elke regio heeft zijn eigen cybercrimeteam, dat na uitbreiding telkens ongeveer twintig rechercheurs telt. Het team High Tech Crime van de landelijke eenheid krijgt er vijftig rechercheurs bij.

De cybercrimeteams houden zich naast opsporing ook bezig met preventie en verstoring van criminele praktijken. Volgens Van Essen spelen data bij deze taken vrijwel altijd een belangrijke rol. Zo zou bij het onderzoek naar een van liquidaties verdachte motorclub meer dan vijftig terabyte aan gegevens worden geanalyseerd. ‘Data zijn je vriend, want je kunt ongelooflijk veel verbanden leggen, maar ook je vijand’, aldus de politiechef in het AD.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners