Nieuws
17 december 2019

2,8 miljoen voor eerste MKB-deals mét ict

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) investeert 2,8 miljoen euro in negen regionale projecten in het mkb. Dat gebeurt in het kader van MKB-deals. Bij de geselecteerde deals is in het actieplan aandacht voor digitalisering en innovatie. Ook menselijk kapitaal en financiering zijn belangrijke thema’s bij de projecten.

De MKB-deals ondersteunen regionale projecten en initiatieven. Het moet kennisdeling over aanpak en methodieken stimuleren en bovendien moet co-financieren bijdragen aan de opschaling van de mkb-projecten. ‘Via deze MKB-deals wil ik samenwerken met regionale partijen die de uitdagingen voor het brede mkb gezamenlijk willen oppakken. Ik wil hiermee bereiken dat het mkb wordt versterkt en dat het goed voorbereid is op ontwikkelingen zoals digitalisering, menselijk kapitaal en innovatie’, licht staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, toe.

Keijzer heeft provincies en gemeenten heb opgeroepen om projecten aan te melden deze voor MKB-deals. Dat leidde tot 28 voordrachten, die zijn beoordeeld op uitvoerbaarheid en betrokkenheid van het mkb. Uiteindelijk zijn negen voorstellen (zie kader), waarin ook digitalisering en innovatie als inhoudelijk thema centraal staat, geselecteerd voor de financiering.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners