Nieuws
04 december 2019

VNG zet aanbesteding GT Software stop

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de aanbesteding GT Software Broker stopgezet. Er bleken te veel onduidelijkheden bij gemeenten en marktpartijen te bestaan, met name over de rol van de broker die voor de standaardsoftware zou moeten zorgen. Het projectteam voert voor 1 maart een herijking uit.

Bij de VNG lopen op it- en telecomgebied een aantal mega-tenders waarbij gemeenten en lokale overheidsdiensten gezamenlijk optrekken. Niet alleen moet deze krachtenbundeling leiden tot een goedkopere inkoop van it- en telecom-middelen, ook verwachten de deelnemers er beter door te kunnen samenwerken.

Begin dit jaar is het project GT Software van start gegaan. Het project heeft tot doel het beschikbaar stellen van een dienst aan de deelnemers - gemeenten en gemeentelijke deelnemingen - waarmee zij standaardsoftware kunnen bestellen. Voor deze dienst zou via de aanbesteding een softwarebroker worden geselecteerd die alles rond de inkoop van de gevraagde standaardsoftware en afhandeling van de bestellingen kan regelen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners